ÅRETS IDETRÄDGÅRD 2024

DÄR NATUR OCH MÄNNISKA MÖTS

– EN INSPIRATIONSTRÄDGÅRD AV UNDERJORD TRÄDGÅRDSBYRÅ OCH FLORAL STORY –

DÄR NATUR OCH MÄNNISKA MÖTS hette vår alldeles ljuvliga inspirationsträdgård på 49 kvm som vi skapade för årets Nordiska Trädgårdar. Vi vill med vår yta uppmuntra dig till en omsorg om & ett engagemang kring naturen och allt det vackra som den outtröttligt ger oss tillbaka. Missade du att besöka oss och vår trädgård den 21-24 Mars 2024 på Nordiska Trädgårdar så kan du kika på bilderna nedan. 

VI VANN ÅRETS IDETRÄDGÅRD!

Vi är så glada och stolta över att vara både juruns val OCH besökarnas val.

MER OM KREATÖRERNA

underjord.se/ommig

HELENA GARNFORS.

Jag som är underjord trädgårdsbyrå är regenerativ trädgårdsdesigner och heter Helena Garnfors. Jag hade som barn skogen som min lekplats och mitt skafferi. Odling kom på köpet med en förälder uppvuxen på en småländsk gård.

Jag fortsatte att växa upp i storstäder runt om i världen och började i mitt halvvuxna liv intressera mig för arkitektur för att sedan gå vidare till modedesign där jag stannade i hela 13 år. Kreativiteten och estetiken var numera en självklarhet i mig men en känsla att vilja hitta tillbaka till det vackra som är naturen, att skapa någonting verkligt och viljan att återuppbygga våra jordar växte sig allt starkare.

I takt med att jag med familj hittat vår plats ute på Värmdö så hittade jag också min väg tillbaka till naturen genom att bli den trädgårdsdesigner jag är idag. Vägen från mode till trädgård har gått via utbildningar inom permakulturdesign, växtkännedom, ätlig trädgårdsdesign, agroforestry och naturalistisk trädgårdsdesign. Idag driver jag mitt företag underjord trädgårdsbyrå där jag skapar vackra, ätbara och regenerativa planteringar med låg skötsel och jag vill därmed visa att det inte finns några begränsningar i var man kan odla mat eller hur det behöver se ut. Vår egna trädgård är min ultimata utmaning som jag långsamt låter bli en 2000kvm ätbar trädgård på ett berg. Allt samtidigt som den återuppbygger jorden.

Du hittar mig på:

email. helena@underjord.se
insta. @underjord.se
mobil. 0736152132
web. underjord.se

trädgårdsmässan floralstory.se underjord.se

SARA SEITTU.

Floral story drivs av mig, Sara Seittu och inom mitt företag erbjuder jag tjänster som produktdesigner och blomsterkreatör.

Jag har under många år arbetat som modedesigner och älskar att arbeta kreativt med färg och form, men för två år sedan bytte jag ett fast kontorsjobb mot frisk luft och friheten i att driva eget. Jag ville arbeta med något som känns mer meningsfullt för kommande generationer och påbörjade då min bana som småskalig ekologisk snittblomsodlare och jag kan inte tänka mig ett bättre och roligare sätt att kombinera hållbarhet och design på! Det känns underbart att själv få göra det jag älskar och samtidigt skapa möjligheten att göra ett bättre miljömässigt val inom floristik.

Jag håller på att skapa en experimentell snittblomsträdgård kring familjens hus i Enköping. Det var en obebyggd fastighet innan vi flyttade dit så jag har fått skapa helt från grunden och det har varit fantastisk kul. Jag vill få fram känslan av en innergård med olika rum, i ett rum på ca 80 kvm finns de annuella bäddarna där jag testar mig fram för att hitta vilka snittblomssorter och färger jag gillar och hur jag kan kombinera dem. Jag odlar och skapar främst till events, bröllop, begravning och företag.

 

Du hittar mig på:

email. hej@floralstory.se
insta. @floralstory.se
mobil. 0736125952
web. floralstory.se