OM MIG

bild på helena garnfors

Jag som är underjord trädgårdsbyrå heter Helena Garnfors hade som barn skogen som min lekplats och mitt skafferi. Odling kom på köpet med en förälder uppvuxen på en småländsk gård.

Jag fortsatte växa upp i storstäder runt om i världen. Jag började i mitt halvvuxna liv intressera mig för arkitektur för att sedan gå vidare till mode där jag stannade i hela 13 år. Kreativiten och det estestiska var numera självklart i mig men en känsla att vilja hitta tillbaka till det vackra som är naturen, att skapa någonting verkligt och viljan att återuppbygga våra jordar växte sig allt starkare.

 I takt med att jag med familj skapade vår plats ute på värmdö så hittade jag också min väg tillbaka till naturen. Min kunskap har sen dess fyllts på med en certifiering i permakulturdesign, kurser i växtkännedom, ätlig trädgårdsdesign samt en utbildning i agroforestry och jag driver numera underjord trädgårdsbyrå där jag skapar vackra, ätbara och regenerativa planteringar med låg skötsel och jag vill därmed visa att det inte finns några begränsningar i var man kan odla mat eller hur det behöver se ut. Och att det går att göra samtidigt som man återuppbygger jorden.

Läs mer om mina tjänster här eller ta kontakt på helena@underjord.se!